VIS

WiseFish: software voor de vissector | dtnext

De moderne visindustrie wordt geconfronteerd met grote uitdagingen bij het beheren van het totale operationele proces vanaf de oorsprong tot op het bord. Uitdagingen komen van overheden, de ecologische staat van de planeet en economische omstandigheden zoals hoge energiekosten. Daarom is belangrijk om een compleet overzicht te hebben van de relaties met klanten en leveranciers en realtime informatie te hebben over de gehele waardeketen, inclusief een duidelijk inzicht in de gemaakte kosten.

De oplossing biedt de mogelijkheden voor het volledig traceren van het product, de implementatie en beheren van kwaliteitsstandaarden en de stroom van de informatie; van vangst, kweek en sourcing naar productie en vervolgens de verkoop en distributie.

Een integrale bron van waarheid
Als marktleider in de visindustrie biedt WiseFish een integrale bron van waarheid voor vishandelaren en -distributeurs. Het biedt geavanceerde traceerbaarheid van inkoop tot levering, onthult inzichten in inkoopprijzen, transportkosten en financiële details. Hiermee monitoren gebruikers nauwkeurig winstgevendheid, nemen weloverwogen beslissingen en optimaliseren bedrijfsprocessen. Realtime voorraadgegevens helpen efficiënt voorraadbeheer en stellen gebruikers in staat om geïnformeerde keuzes te maken in deze veeleisende en snel veranderende branche.

Volledig inzicht in visverwerking en bijbehorende kosten
WiseFish-Processing, ontwikkeld in samenwerking met mondiale industrieleiders, biedt een uitgebreide oplossing. Het verbetert traceerbaarheid en onthult cruciale inzichten in productiekosten, waardoor directe en slimme beslissingen mogelijk zijn. Deze innovatieve software volgt moeiteloos het gehele productieproces, van ruwe materialen tot eindproducten, biedt gedetailleerde traceerbaarheid en nauwkeurige kostenregistratie. Hierdoor kunnen gebruikers gefundeerde besluiten nemen, processen optimaliseren en de winstgevendheid verhogen.

Data gestuurde beslissingen
WiseFish Power BI biedt snel inzicht in uitzonderingen in bedrijfsgegevens. Het is een krachtige business intelligence-tool gericht op financiële en voorraadgegevens, gebouwd op het Microsoft Power BI-platform. Dit stelt gebruikers in staat om gemakkelijk trends en patronen te ontdekken, te focussen op financiële en voorraadanalyses, en via interactieve dashboards en rapporten diepgaand inzicht te krijgen. Zo kunnen gebruikers beter onderbouwde beslissingen nemen, hun financiële en voorraadprocessen optimaliseren en uiteindelijk de bedrijfsresultaten verbeteren.

Kenmerken van de Power BI-oplossing:

  • Verbeterde gegevensvisualisatie
  • Realtime gegevensanalyse
  • Samenwerking en delen
  • Aanpasbare dashboards en rapporten
  • Toegankelijkheid via mobiel

Registreer complete vangstinformatie, inclusief speciale behandeling, het vangstgebied en de grootte- en kwaliteitsgradaties, alles geïntegreerd  met alle kosten voor officiële rapportage en traceerbaarheid.  Inclusief tools voor Quotabeheer en rapportage.

Onthoudt de bemanningslijst en berekent de afrekening voor elk schip en elke reis. Vangst kan rechtstreeks in de voorraad worden gelost. Branchespecifieke functionaliteit omvat de mogelijkheid om landingskosten, havenkosten en belastingen toe te wijzen en af te rekenen, en andere door de gebruiker gedefinieerde kosten en uitgaven die specifiek zijn voor het schip of de vloot

De software biedt ook realtime gegevens over voorraadniveaus, waardoor gebruikers hun voorraad efficiënt kunnen beheren inclusief alle informatie die nodig is de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Voor de meeste bedrijven spelen tracking en traceerbaarheid een fundamentele rol in de productie. De Wisefish ondersteuning voor randapparatuur wordt bij elke stap toegepast, van productie tot verkoop en transport.

Maakt verbinding met weegschalen en productiesystemen op de werkvloer, waardoor live gegevens worden doorgegeven aan het Wisefish-systeem. Naadloze oplossingen voor scanners, weegschalen, printers, en meer. Voor elke stap binnen het proces. Ook handhelds in ontvangst, productie en export zijn aangesloten.

Het systeem ondersteunt het produceren op basis van verkoopcontracten of voor de voorraad en houdt daarbij zelfs het vervullen van deze contracten bij.

 

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?