Handel

WELKOM BIJ NEXT TRADE DE SOFTWAREOPLOSSING OP BASIS VAN MICROSOFT DYNAMICS 365 DIE GROOTHANDELAREN ZOALS JIJ HELPT SLAGEN

Software voor groothandels | dtnext

Groothandelsbedrijven hebben te maken hebben met stevige concurrentie in hun specifieke marktsegment, ook het veranderend consumentengedrag is een grote uitdaging. Dit kan leiden tot lagere prijzen en moeilijkheden om winstgevend te blijven. Terwijl voorheen de nadruk voornamelijk lag op voorraadbeheer, heeft de sector nu een aanzienlijke digitale en logistieke dimensie gekregen. Bovendien bevindt de groothandel zich in het hart van een supply chain die aanzienlijke veranderingen ondergaat.

Steeds meer fabrikanten vinden rechtstreeks hun weg naar de consument, en vice versa. Groothandelsbedrijven moeten hierop inspelen. Dit kan betekenen dat ze moeten investeren in marketinginspanningen om de vraag naar hun producten te verhogen. Deze veranderingen dwingen groothandelsbedrijven om zich aan te passen aan de nieuwe zakelijke omgeving en innovatieve strategieën te ontwikkelen om concurrerend te blijven.

Van Multichannel naar Omnichannel
Van het beheren van meerdere kanalen naar een naadloos geïntegreerd omnichannel benadering; van een versnipperde aanpak naar een volledig samengevoegd model. De focus ligt op het centraliseren van alle gegevens in één dataplatform, waarmee prijzen, klantenservice en communicatie naadloos in elkaar overvloeien. Zo verkrijg je diepgaande inzichten en kun je directer reageren op de behoeften van klanten, wat resulteert in een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.

Voorraadbeheer
Het beheren van de voorraad is een grote uitdaging voor groothandels. Het balanceren van de voorraadniveaus om aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd over voorraad of tekorten te minimaliseren, is cruciaal. Geavanceerde voorraadbeheersystemen zijn vaak nodig om deze balans te optimaliseren. Met slimme voorraad- en verkoopprognoses, effectieve logistiek en toegankelijke webshops loopt jouw bedrijfsvoering op rolletjes. Het efficiënte voorraad- en orderbeheer geeft je alle ondersteuning die nodig is om de logistieke processtroom te stroomlijnen. Niet alleen en gestroomlijnd proces is een voorwaarde, maar het gaat ook om het volledige inzicht in alle kosten en marges bij te houden. Zo houd je altijd grip op jouw bedrijfsresultaten.

Een efficiënte en datagestuurde supply chain vormt de ruggengraat van succesvolle groothandelsactiviteiten. In een landschap van complexe toeleveringsnetwerken en toenemende druk voor snellere leveringen is naadloze coördinatie met zowel leveranciers als klanten essentieel. Onze aanpak omvat het soepel uitwisselen van gegevens, zowel binnen als buiten uw organisatie, om integratie en organisatie te bevorderen. We streven naar verbeterde efficiëntie in de supply chain door middel van geavanceerd transportbeheer, directe leveringen, EDI (Electronic Data Interchange), door leveranciers beheerde voorraad, doeltreffend retour- en nabestelbeheer, en nauwgezet vraagbeheer. Hierbij ligt de focus op het optimaliseren van elk aspect van uw supply chain om zo uw operationele slagkracht te vergroten en uw concurrentiepositie te versterken..

Onze geavanceerde aanpak omvat onder andere RF-scanning, cross-docking, nauwkeurig beheer van containers en pallets, geautomatiseerde aanvulling van voorraden, nauwkeurige track & trace-functies.

Met focus op etikettering, barcodes, slimme opslagstrategieën, verzendmeldingen, traceerbaarheid en geïntegreerde kwaliteitscontrole.

Onze uitgaande logistieke aanpak omvat geavanceerde reserveringsmogelijkheden, snelle verwerking van spoed- en prioriteitsorders, zorgvuldig sorteren en verpakken, strategieën voor het efficiënt verzamelen, klaarmaken en laden van orders, en Value Added Logistics voor een complete service.

Het financiële beheersysteem omvat crediteuren- en debiteurenbeheer, nauwkeurige grootboekregistratie, geavanceerd budgetbeheer, gedetailleerde financiële rapportage, effectieve krediet- en incassobeheer, gestroomlijnd bankbeheer en nauwgezet kostprijsbeheer.

Door gebruik te maken van geavanceerde prijsstrategieën, het beheersen van voorraadniveaus en leveringen, herkennen van handelspromoties en kortingen, het verbeteren van kassaverkoop en upselling, tillen we jouw bedrijf naar een hoger niveau van prestaties en succes.

Als strategische partner bieden wij full service totaaloplossingen vanuit het Microsoft platform. Wij helpen om IT in te zetten in lijn met jouw strategie om de bedrijfsdoelstellingen te behalen door de mix van innovatie, producten en de inzet van onze mensen.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?