VERF

PaintPro: software voor de verfsector | dtnext

PAINT PRO

Geavanceerde en uitgebreide softwareoplossing speciaal ontwikkeld voor de verfbranche.
PaintPro is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring binnen de verfbranche, waarbij de dagelijkse voortgang en praktijk, leidend is voor de ontwikkeling en optimalisatie van de software. Door de intensieve samenwerking en de daarbij horende input van de diverse verfgroothandelaren en verfproducenten, is PaintPro specifiek ontwikkeld voor deze doelgroepen.

Kun je klanten optimaal helpen aan de balie?
Ontdek de kracht van PaintPro, de oplossing waarmee je klanten moeiteloos kunt helpen aan de balie. Dit innovatieve systeem biedt een eenvoudig verkoopscherm dat je direct inzicht geeft in relevante klantgegevens, zoals assortiment van de klant, afgesproken producten voor een project, lopende acties, prijsafspraken en kortingsstructuren. Bovendien wordt barcodescanning ondersteund en bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van klantpassen voor een snelle en nauwkeurige afhandeling. Specifiek ter ondersteuning van de dagelijkse processen binnen de verfgroothandel is functionaliteit ontwikkeld die hun waarde elke dag bewijzen.

Ben je veel tijd kwijt aan het handmatig invoeren van orders en facturen?
Besteed je veel tijd aan het handmatig invoeren van orders en facturen? Om de prestaties van je bedrijf te optimaliseren, heb je een efficiënt systeem nodig dat flexibel is en kan meegroeien met veranderende marktbehoeften. PaintPro is speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen. We blijven PaintPro voortdurend verbeteren door middel van kritische evaluaties en regelmatige feedback van gebruikers, waardoor we maximale efficiëntie kunnen garanderen. Bovendien bevorderen we verdere digitalisering en naadloze integratie met andere systemen en platforms, wat bijdraagt aan een hoog niveau van efficiëntie.

Heb je de juiste inzichten in jouw bedrijfsactiviteiten?
Verkrijg diepgaande inzichten in uw bedrijf met PaintPro zodat u altijd weloverwogen beslissingen kunt nemen. Heldere en overzichtelijke informatie is essentieel voor een efficiënt systeem, vooral als het gaat om financiële administratie en prestatiebeoordeling. Alleen met duidelijke inzichten kunt u de controle over uw bedrijf behouden. PaintPro biedt de mogelijkheid tot diverse analyses met behulp van flexibel configureerbare statistieken en rapportages. U kunt zelfs uw eigen KPI’s definiëren. Bovendien is PaintPro geïntegreerd met PowerBI, een krachtige business analytics tool van Microsoft. Hiermee kunt u dynamische visuele weergaven van uw gegevens genereren op pc’s, tablets en smartphones, waardoor u nog beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Ketenstandaard Bouw en Techniek heeft de DICO Standard (voorheen SALES (in de bouw) standaard) gedefinieerd. Dit is een berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen partijen in de bouw- en installatiesector. Denk hierbij aan artikellijsten, pakbonnen en verkoopfacturen in xml formaat. dtnext is deelnemer van DICO en heeft binnen PaintPro de koppeling gerealiseerd. Ga voor meer informatie naar www.ketenstaandaard.nl. PaintPro ondersteunt van de standaard DICO: factuurbericht en artikelberichten.

Voor het digitaal uitwisselen van orders, pakbonnen en facturen wordt in de branche steeds meer gebruik gemaakt van gestandaardiseerde EDIFACT berichten, kortweg EDI. Naast de inhoudelijkheid van de berichten dienen deze ook op een bepaalde wijze gecommuniceerd te worden, feitelijk een ‘digitale postbode’. Binnen PaintPro is een EDI-module aanwezig.

Door de groeiende assortimenten van leveranciers is het gebruik van barcode scanning een must geworden. Er wordt tijd bespaart aan de balie doordat opzoeken van artikelen niet meer nodig is en fouten door verkeerde artikelen te selecteren worden tot een minimum beperkt. Naast het gebruik van barcodescanners aan de balie, biedt PaintPro ook de mogelijkheid voor orderpicking en het ontvangen van goederen via handterminals met barcode scan functies. De orders kunnen direct verwerkt worden in het systeem.

Ondanks de verdergaande digitalisering worden er nog veel documenten en inkoopfacturen per pdf of per post aangeleverd. Papieren inkoopfacturen kunnen door scannen omgezet worden naar een pdf-document. De pdf-documenten kunnen verwerkt worden in PaintPro via de module Document Capture. Data uit het pdf-document wordt via OCR-scanning in PaintPro geïmporteerd, waarna het verder verwerkt kan worden. Ook is het originele pdf-document direct vanuit PaintPro toegankelijk. Verdere opslag op het interne systeem in niet nodig. De voordelen in tijd en het voorkomen van handmatige fouten laten zich raden.

Voor het direct en op eenvoudige wijze versturen van documenten per e-mail, zoals facturen, creditnota’s, offertes, in- en verkooporders, is een specifieke module binnen PaintPro ontwikkeld. Hiermee kunnen direct (porto)kosten bespaard worden.

Het REACh-project is opgezet om de veiligheid bij chemische productverwerking te bevorderen, maar dit brengt administratieve lasten met zich mee voor betrokken partijen. Om deze lasten te verminderen, hebben de VVVF en de VVVH de website VeiligmetVerf.nl gelanceerd om veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) eenvoudiger te distribueren. Met PaintPro kunnen zowel producenten als verfgroothandels voldoen aan de wettelijke vereisten voor het delen van VIB’s, wat niet alleen helpt bij het verminderen van administratieve lasten, maar ook bij het verbeteren van efficiëntie en naleving van de wetgeving.

Als strategische partner bieden wij full service totaaloplossingen vanuit het Microsoft platform. Wij helpen om IT in te zetten in lijn met jouw strategie om de bedrijfsdoelstellingen te behalen door de mix van innovatie, producten en de inzet van onze mensen.

Branche specifieke bedrijfsprocessen voor de verfgroothandel

Specifiek voor de ondersteuning van de processen binnen de verfgroothandel zijn functionaliteiten toegevoegd die hun waarde elke dag bewijzen:

 • Balie verkopen, contactfacturen, backorder en bon in bak
 • Verkopen en inkopen van paint- en non-paint artikelen
 • Functionaliteiten voor verkopen van mengkleuren en basissen
 • Barcode scannen van op kleur gemaakte artikelen
 • ADR
 • Uitgebreide prijs- en kortingsstructuren (schilder-, consumenten- en adviesprijzen)
 • Import en exporteren digitale prijslijsten leveranciers
 • Klantenpassen
 • Afroep orders
 • Kasboeken

Branche specifieke bedrijfsprocessen voor de verfproducent

Naast de branche specifieke aanpassingen voor de verfgroothandel, zijn er functionaliteit toegevoegd die species van toepassing zijn voor de productie van verf:

 • Vastleggen van recepturen incl. versiebeheer
 • Productie stuklijsten en bewerkingsplannen
 • Analyse parameters
 • Private labels
 • Lotnummers en traceability

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?