Geef je Copilot een boost met OpenAI

Geef in 9 stappen je Copilot een boost met OpenAI

De kans is groot dat je al hebt gehoord dat Copilot – de AI tool van Microsoft – de manier waarop we werken radicaal gaat veranderen. Wellicht maak je er zelfs al gebruik van. Next stop: OpenAI. Daarmee kun je de mogelijkheden naar een nog hoger niveau tillen. Overweeg je ook om wat OpenAI-magie toe te voegen aan je Copilot-ervaring? In deze blog duiken we in de diverse mogelijkheden, zodat jij de kwaliteit van je werk kunt verbeteren en nieuwe deuren kunt openen voor een verhoogde productiviteit.

Azure OpenAI Studio

Azure OpenAI Studio fungeert als de brug tussen low-code en professionele codeontwikkeling. Het biedt een robuust platform voor het implementeren en verfijnen van modellen. Je kunt je gegevens verbinden via Azure Blob Storage en andere tools, integreren met diverse Azure-services, en modellen implementeren en optimaliseren naar jouw behoeften.
Let op: toegang tot Azure OpenAI-resources vereist dat je toegang aanvraagt bij Microsoft, die jouw tenant zal inschakelen.

De voordelen van een connectie tussen OpenAI en Copilot

Door OpenAI te integreren met Copilot krijg je volledige controle over het model dat je wilt gebruiken, of het nu GPT-3.5 Turbo, GPT-4 of DALL-E-3 is. Je kunt parameters zoals maximale antwoordlengte en temperatuur aanpassen en kiezen tussen semantisch zoeken of zoeken op trefwoorden. Dit geeft je de mogelijkheid om te bepalen hoe lang en creatief ze mogen zijn, en of de antwoorden zich moeten richten op de betekenis van een zin of alleen op specifieke trefwoorden.
Daarnaast heb je toegang tot een breder scala aan gegevensbronnen, waaronder Azure AI Search, Azure Blob Storage, web-URL’s en Azure SQL Database, met hogere limieten.

Benut de integratie tussen OpenAI en Copilot

Data-analyse en inzichten

Het gebruik van OpenAI met Copilot stelt je in staat om grote datasets te verwerken en te interpreteren. Dit kan helpen bij het genereren van inzichten, het identificeren van trends en het nemen van op data gebaseerde beslissingen. In de financiële sector kan AI bijvoorbeeld marktgegevens analyseren, trends voorspellen en beleggingsaanbevelingen doen.

Kennisbeheer

De integratie kan het interne kennisbeheersysteem (knowledge management system) van jouw organisatie aanzienlijk verbeteren. Het kan helpen bij het organiseren, ophalen en samenvatten van informatie uit grote hoeveelheden data. Dit is met name handig voor onderzoeksinstellingen, advocatenkantoren en ondernemingen die veel uitgebreide documentatie beheren.

Verbind Copilot in 9 stappen

Stap 1: Implementeer het gewenste model op https://oai.azure.com/.
Let op: nieuwe modellen kunnen mogelijk hogere kosten met zich meebrengen.

Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 1

 

Stap 2: Voeg je gegevensbron toe door een index te maken, die wordt opgeslagen in Azure AI Search. Je kunt deze index verder aanpassen in de Azure-portal.

Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 2
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 2B

 

Stap 3: Test je chatbot in de ‘Chat playground’ om er zeker van te zijn dat alles soepel werkt.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 3

 

Stap 4: Pas parameters aan zoals de maximale responslengte en temperatuur om de prestaties van de chatbot te verfijnen, of wijzig het systeembericht naar een eigen, unieke versie.

Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 4

Stap 5: Implementeer je project in Copilot Studio en wacht tot het provisioningproces is voltooid. Door voor deze deploymentmethode te kiezen, kun je de Azure Open AI-connectie uitsluitend aan nieuwe Copilots toevoegen en niet aan bestaande.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 5

Stap 6: Je Copilot wordt aangemaakt als een Classic Copilot, dus zorg ervoor dat je  ‘Allow the AI to use its own general knowledge (preview)‘ inschakelt.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 6

Stap 7:  Navigeer naar Topics > System Topics en selecteer ‘Conversational Boosting’. Dit dient als je fallback-onderwerp wanneer er geen andere onderwerpen in Copilot kunnen worden gebruikt. In Azure OpenAI Services vind je vervolgens de connectie verwijzing naar Azure OpenAI.

Let op: vanaf 22 mei 2024 is het proces gewijzigd. Als je vanuit Azure Open AI Studio naar Copilot implementeert zonder een extra publieke website op te geven tijdens het creatieproces, zal dit topic niet worden aangemaakt. In dat geval dien je opnieuw te implementeren en een placeholder voor de website toe te voegen.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 7

Stap 8: Stel de connectie-eigenschappen zo in dat ze overeenkomen met de instellingen in je Azure OpenAI Studio.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 8AGeef je Copilot een boost met OpenAI - stap 8B

Stap 9: Voeg als laatste stap je modelgegevens voor de verbinding toe en sla je instellingen op. De benodigde gegevens kun je vinden in je AI Search-resource onder ‘Indexes’. Let erop dat je alleen velden kunt gebruiken die opvraagbaar zijn.
Geef je Copilot een boost met OpenAI - stap 9AGeef je Copilot een boost met OpenAI - stap 9B

 

Gefeliciteerd, je Copilot is nu verbonden met OpenAI. Tijd om je connectie te testen! Stel vragen op basis van de gegevens die je hebt toegevoegd in Azure OpenAI en zie hoe Copilot antwoorden genereert.

Houd er rekening mee dat deze functie zich momenteel in de previewfase bevindt en in de toekomst mogelijk nog verder wordt vereenvoudigd, terwijl Microsoft blijft investeren in deze ruimte. Oftewel, spannende tijden liggen in het verschiet nu AI-gestuurde samenwerking steeds weer nieuwe hoogten bereikt!

Klaar om de mogelijkheden te verkennen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Ben je klaar om je vast te bijten in de mogelijkheden, maar kun je een helpende hand gebruiken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze AI-expert Adrian Gahabka. Hij staat voor je klaar om je te helpen op je reis in de wereld van AI.