Beheers valutaschommelingen met Foreign Exchange | dtnext

Bescherm je bedrijfsresultaat: beheers valutaschommelingen

In de dynamiek van internationale handel is het essentieel om soepel door valutaschommelingen en grondstofprijzen te navigeren. Essentieel om de winstgevendheid te behouden en potentiële verliezen te beperken. Voor bedrijven die te maken hebben met grensoverschrijdende transacties kan de volatiliteit van wisselkoersen aanzienlijke invloed hebben op de winstmarges. Maar maak je geen zorgen! Het navigeren door deze uitdagingen hoeft geen breinbreker te zijn, vooral niet met de juiste tools binnen handbereik.

Maak kennis met Foreign Exchange, Futures & Hedging (FF&H), een module ontwikkeld om de internationale financiële operaties in Business Central te stroomlijnen. Van het beheren van valutakoersen (Forex) tot futures en hedging. Speciaal ontworpen voor de behoeften van internationale bedrijven, biedt deze module krachtige functies om je te beschermen tegen valutarisico’s en de resultaten te waarborgen.

Uit de praktijk: valutarisico in actie

Een situatie die veel internationale handelaren bekend zal voorkomen: je bedrijf, gevestigd in de EU, sluit verkooporders af met een Amerikaanse klant en factureert in USD. Gedurende enkele maanden, terwijl de goederen worden geleverd, schommelt de wisselkoers tussen USD en Euro, wat leidt tot onzekerheid over de winstmarges van het bedrijf. Dit resulteert in een ‘floating’ nettomarge. Dit voorbeeld benadrukt het belang van bewezen hedging strategieën om valutarisico’s te beperken.

Ontdek de mogelijkheden van Foreign Exchange, Futures & Hedging (FF&H)

De FF&H-module biedt een uitgebreid scala aan tools om valutarisico naadloos te beheren. Dit is hoe het werkt:

Vereenvoudig je hedging strategieën

  • Foreign Currency Hedging: Dek het valutarisico af per verkoop-/inkooporder, zodat je transacties beschermd zijn tegen ongunstige wisselkoersbewegingen.
  • Many-Many Hedging: Flexibiliteit om één FX-contract af te dekken tegen meerdere inkoop-/verkooporders, of vice versa, zodat de hedging strategieën optimaal aansluiten op jouw zakelijke behoeften.
  • Roll Forward: Beheer moeiteloos wijzigingen in betalingsdata of contractvoorwaarden door bestaande contracten naar voren te schuiven, zodat de continuïteit van afdekkingsregelingen gewaarborgd is.
  • Hedging Lump Sum: Dek fixed bedragen af om het risico bij lump-sum-transacties te beperken en stabiliteit te bieden in onzekere marktomstandigheden.

Integratie en toegankelijkheid

  • Integratie met Power BI: Verkrijg waardevolle inzichten in de valutaposities en hedging activiteiten via een naadloze integratie met Power BI, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.
  • Gebruiksvriendelijke interface: De intuïtieve interface van Business Central maakt het eenvoudig voor gebruikers om door de complexiteit van valutabeheer te navigeren, met rol-specifieke dashboards die FX-gerelateerde orders en contractinformatie markeren.
  • Geautomatiseerde financiële boekingsroutine: Stroomlijn financiële processen met geautomatiseerde financiële boekingsroutines, zodat hedging transacties nauwkeurig en efficiënt kunnen worden geboekt.

Gebruiksgemak en inzicht voorop

Nieuwsgierig naar het gebruiksgemak? Bekijk hieronder enkele screenshots die een glimp bieden van de intuïtieve en efficiënte werking ervan.

Alle informatie inzichtelijk op het rolcentrum met de Risk Manager

Zie daarnaast in één oogopslag de afspraken van een FX-contract

Alloceer het contract aan een inkooporder

Alloceer het contract aan een inkooporder | dtnext

En zie vervolgens in het FX-contract welke orders gekoppeld zijn aan het contract

Regel specifieke boekingsgangen per valuta in voor FX-transacties

 

Met een gerust hart handel bedrijven – waar ook ter wereld

In de wereld van vandaag, waarin de wereldmarkt onderling verbonden is, is het effectief beheren van valutarisico’s van vitaal belang voor het succes van internationale bedrijven. De FF&H-module van Dynamics 365 Business Central biedt een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing voor het afdekken van valutarisico’s en risico’s op grondstofprijzen, zodat bedrijven zich met een gerust hart op hun kerntaken kunnen richten.

Laat valutaschommelingen jouw resultaat niet dicteren. Omarm de kracht van de FF&H-module en neem vandaag nog de controle over je internationale handelsactiviteiten.