Arjan Rijsdijk - Power Platform Consultant & Developer | dtnext

Navigeren door innovaties: de kunst van het bijblijven

Als Power Platform addict deel ik graag mijn kennis en inspiratiebronnen over deze suite van tools, die in razendsnel tempo terrein verovert als onmisbare kracht in zakelijke omgevingen. Het Power Platform stelt bedrijven in staat om snel en efficiënt oplossingen te creëren zonder diepgaande programmeerkennis. Met zijn no-code en low-code benadering biedt het Power Platform een uitgebreide set aan mogelijkheden om gebruiksvriendelijke en effectieve oplossingen te bouwen voor een breed scala aan zakelijke uitdagingen.

Zo maakt Power Apps het bouwen van aangepaste apps toegankelijk, automatiseert Power Automate workflows, biedt Power BI diepgaande data-analyse, en creëer je met Copilot Studio bijvoorbeeld intelligente chatbots. En dan hebben we het nog maar over het topje van de ijsberg. Of zoals ze in het Engels zeggen ‘we’re just scratching the surface’. Ook zijn de eindeloze en laagdrempelige integraties met andere Microsoft-producten of externe applicaties (denk aan Salesforce, Adobe, e.d.) niet meer weg te denken uit het moderne IT-landschap van vandaag.

Help! Hoe blijf ik bij?

De ontwikkelingen gaan razendsnel, continu lanceert Microsoft nieuwe producten en functionaliteiten. Een simpel voorbeeld: twee jaar geleden wist niemand bijvoorbeeld wat Copilot was, en nu zijn er al meer dan 100 dergelijke innovaties alleen al binnen de Microsoft-suite. Dit biedt natuurlijk een legio aan mogelijkheden. Maar hoe blijf je op de hoogte in deze snel veranderende wereld? En hoe maak je de juiste keuze voor welke tools je zou willen inzetten?

We hebben onze top 3 inspiratiebronnen voor je op een rij gezet:

1. Online inspiratie & kennis

Noem ons vakidioten, maar stuk voor stuk zijn onze dtnext’ers altijd op zoek naar what’s new & what’s next! We halen onze inspiratie uit blogs, nieuwsbrieven, vlogs, favoriete Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s) en Microsoft Learn. Elke dag leren we nieuwe dingen, krijgen we nieuwe inzichten of ontdekken we handige tips die jouw werk gemakkelijker maken. We delen deze kennis graag met jou en moedigen je aan om ook je tanden te zetten in de laatste innovaties.

Deze inspiratiebronnen willen we je niet onthouden:
Matthew Devaney – No Ads, No Fluff, Just Power Apps Stuff
Welcome to your new favorite channel! – YouTube
Serge Luca aka ‘Doctor Flow’ – YouTube
Microsoft’s YouTube kanaal: Microsoft Power Platform
Onze eigen MVP: Iona Varga

2. Connect met vakgenoten

Er is echter nog een andere belangrijke manier om bij te blijven, en verrassend genoeg is dat niet digitaal. Zoek contact met vakgenoten (of liever nog, vakidioten). Dit kan natuurlijk via LinkedIn, maar de beste plek om dit te doen is op een conferentie, klein of groot. Voor elk Microsoft-product zijn actieve gebruikersgroepen beschikbaar, vaak geleid door gepassioneerde vrijwilligers door heel Nederland. Zoek ze op, meld je aan en breng eens een bezoek aan een themadag of -avond.

Voor het Power Platform bestaat bijvoorbeeld een zeer actieve community onder de naam PowerAddictsNL. Elke zes weken organiseren ze een in-person event. Tijdens zo’n avond worden kennis en ervaring gedeeld in twee sessies van ongeveer een uur, toegankelijk en uiterst leerzaam.

“When you’re passionate about what you do, it’s easy to love every day of the week.”

3. Doe inspiratie op tijdens conferenties

Naast deze gebruikersgroepen zijn er talloze conferenties gericht op het Power Platform, zowel gratis als betaald, in binnen- en buitenland. Dit is dé gelegenheid om in één of meerdere dagen veel kennis op te doen, nieuwe inzichten te vergaren en waardevolle contacten te leggen met vakgenoten. Denk aan workshops, inspiratiesessies en demo’s van aankomende functionaliteiten.

Bij dtnext is kennisontwikkeling essentieel. Onze collega’s krijgen volop kansen om zich continu te blijven ontwikkelen. Niet alleen door cursussen en certificeringen, maar ook door deel te nemen aan, of te spreken tijdens wereldwijde evenementen en conferenties. Zo zijn we in staat onze klanten elke dag beter van dienst te zijn met applicaties die hen voorbereiden op zowel de uitdagingen van vandaag als die van morgen!

Stay Hungry. Stay Foolish.

Wil je meer weten over wat het Power Platform voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.