Hoe AI de manier van werken verandert | dtnext

Hoe AI de manier van werken verandert

AI is hier… en ‘it’s here to stay’. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI), want onlangs reisde ons team af naar Parijs voor de AI-tour van Microsoft. Ze kwamen terug met een rugzak vol ideeën waarmee ze jouw business helpen groeien.

AI. Jarenlang was het een buzzword, maar binnen een jaar tijd is het uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Deze technologie ontwikkelt zich in een ongelooflijk rap tempo en het is van cruciaal belang om hierin mee te gaan. De mogelijkheden kunnen intimiderend zijn, maar het begrijpen en toepassen ervan is essentieel voor het succes van jouw bedrijf.

AI brengt niet alleen een revolutie teweeg in de manier waarop we werken, maar ook in de manier waarop we bij dtnext denken over coderen. Het vereist nieuwe vaardigheden van ontwikkelaars en een nieuwe benadering van het hele proces. Maar de resultaten zijn verbluffend en de mogelijkheden zijn eindeloos.

CoPilot – jouw nieuwe assistent staat 24/7 voor je klaar

CoPilot is de digitale assistent van Microsoft, ontworpen om gebruikers te helpen met een breed scala aan taken en activiteiten op hun apparaten. Het kan bijvoorbeeld losse notities omzetten in duidelijke en gemakkelijk leesbare e-mails, PowerPoint-presentaties maken op basis van je Word-document, en nog veel meer nuttige toepassingen. Denk aan het opstellen van complexe rapportages of het afhandelen van salesaanvragen rechtstreeks vanuit Outlook, met input vanuit het ERP en CRM. Zónder dat je daarvoor zelf in de applicatie hoeft te duiken.
Een gamechanger. Voor jou, maar ook voor ons als software developers. Met CoPilot kunnen we oplossingen creëren in een fractie van de tijd die normaal geproken nodig zou zijn. Dit opent talloze mogelijkheden en versnelt innovatie.

Gamification in action

Met de inspiratie van Microsoft’s AI-tour op zak organiseerden collega’s Jan-Frederik Kobus, Adrian Gahabka en Arjan Rijsdijk de eerste dtnext AI-competitie. Gamification in real life. Een kennissessie die werd afgesloten met een opdracht die door drie verschillende teams werd gespeeld. Een hackathon waarbij de verschillende teams uitgedaagd werden om hun creativiteit, teamwork én AI-kennis in te zetten om een praktische hand-on oplossing te ontwikkelen waarmee je zonder toelichting aan de slag kunt. Het startschot voor nieuwe ontwikkelingen die niet alleen de mogelijkheden van AI benutten, maar ook nieuwe deuren openen naar innovatieve oplossingen voor diverse uitdagingen.

Zoals we zeiden ‘AI is here, and it’s here to stay’. Dus je kunt je er maar beter op voorbereiden en proberen het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Wij staan voor je klaar.

Ontdek de mogelijkheden van AI

Bij dtnext zetten we vol in op deze AI-revolutie. We hebben de kennis, de expertise en de passie om jou te helpen profiteren van alles wat AI te bieden heeft. Of het nu gaat om het verbeteren van jouw bedrijfsprocessen, het verhogen van de efficiëntie of het creëren van nieuwe kansen, we zijn er om jou te helpen slagen.

Nieuwsgierig geworden?

Laten we samen de wereld van AI verkennen en ontdekken welke mogelijkheden al binnen handbereik liggen voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op.