dtnext blog

De snelheid van verandering: een uitdaging én een kans

Er gebeurt veel binnen de IT-wereld en de veranderingen gaan steeds sneller en sneller. De mogelijkheden tot verbetering voor jouw organisatie worden steeds groter. Jij staat niet stil, maar je concurrent ook niet. Te midden van deze dynamiek is het soms lastig te navigeren door het uitgestrekte landschap van oplossingen en platforms. Kan dat niet slimmer en makkelijker? Absoluut, en we nemen je mee in de mogelijkheden.

Het Microsoft platform biedt een groot aantal oplossingen waarvan er mogelijk vele binnen jouw organisatie worden ingezet. Toch kan het voorkomen dat gegevens tussen deze oplossing alsnog (handmatig) overgezet moeten worden. Wat vaak tijdrovend en omslachtig is. Ook zien deze oplossingen er vaak anders uit en werken op een andere manier. Dat is te begrijpen omdat de oplossingen vaak een ander doel dienen. Presentaties maken in PowerPoint is immers een andere activiteit dan het maken van een factuur in Business Central. Maar ook op dit gebied zijn verbeteringen mogelijk.

Bedrijven zien letterlijk door de bomen het bos niet meer om de talrijke oplossingen die Microsoft biedt effectief samen te voegen tot samenhangende, toekomstbestendige oplossing. Gelukkig hebben we de professionals in huis waardoor we nog steeds alle “bomen” kunnen onderscheiden en een goede oplossing kunnen adviseren en realiseren.

Structuur in een divers IT-ecosysteem

Een belangrijke stap in het vereenvoudigen van deze complexiteit die Microsoft hierin maakt is een uniform platform Dit initiatief streeft naar meer structuur en uniformiteit binnen het platform. Eén centrale database voor bedrijfsapplicaties en een uniforme opslag van data voor Business Intelligence doeleinden. Door te werken aan een uniforme gebruikerservaring, wordt de adoptie van deze oplossingen vergemakkelijkt.

Bovendien worden de Microsoft-oplossingen steeds meer opgedeeld in afzonderlijke apps die modulair kunnen worden gecombineerd. Zo voorkom je onnodige complexiteit. Dit bevordert niet alleen de adoptie binnen organisaties, maar biedt ook een surplus aan functionaliteit die specifiek kan worden afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Want mooie oplossingen hebben immers alleen zin als ze goed en consistent worden gebruikt.

De kracht van het Power Platform: maak zelf rapportages en oplossingen

Het Power Platform speelt hierbij een cruciale rol, waarbij heldere rapportages en oplossingen op maat kunnen worden gemaakt, zelfs door de gebruikers zelf. Hierbij kan worden geput uit data en functionaliteit die beschikbaar is binnen het Microsoft platform en daarbuiten. Zonder dat de eindgebruiker zich bewust hoeft te zijn van de achterliggende technologie.

Om een duidelijke route te krijgen en te behouden naar verbeteringen, of een goede weg te vinden in het bos om die metafoor aan te houden, heb je een partner nodig die jouw organisatie begrijpt en kan vertalen naar toekomstgerichte IT-oplossingen. Bij dtnext verliezen we daarbij nooit de menselijke maat uit het oog, want adoptie is basisvoorwaarde voor succes.

Nieuwsgierig geworden, neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.