Jouw eigen ChatGPT: veilig aan de slag met bedrijfsgegevens

Jouw eigen ChatGPT: veilig aan de slag met bedrijfsgegevens

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van ChatGPT, maar weinigen realiseren zich de mogelijke risico’s als het gaat om bedrijfsgevoelige informatie. Sinds de lancering wordt ChatGPT massaal ingezet voor uiteenlopende taken gebruikt, zoals het maken van samenvattingen van documenten, het structureren van krabbels tot formele notities, of het eenvoudig opzoeken van informatie. Het is een handige tool die het leven een stuk makkelijker maakt. Wat echter minder bekend is, is dat OpenAI voortdurend nieuwe informatie toevoegt aan het model door het te trainen met nieuwe bronnen. Dit omvat óók de informatie die gebruikers invoeren in ChatGPT, zoals notities, gespreksverslagen van klanten en bedrijfsspecifieke gegevens. En dat is precies wat je niet wilt.

De risico’s van het gebruik van de publieke ChatGPT

ChatGPT is uitstekend geschikt voor het werken met publiek beschikbare informatie. Maar als het gaat om bedrijfsgevoelige informatie, dan is het af te raden hiervoor de publieke versie te gebruiken. De gegevens die je invoert, kan gebruikt worden om het model verder te trainen. Wat kan leiden tot ongewenste blootstelling van gevoelige bedrijfsinformatie. Daarom hebben wij een oplossing ontwikkeld speciaal voor Microsoft 365-gebruikers: de private ChatGPT-app, gebaseerd op Azure OpenAI.

ChatGPT specifiek voor jouw bedrijf – een veilig alternatief

Onze app stelt gebruikers in staat om vertrouwelijke bedrijfsinterne informatie te gebruiken binnen een veilige omgeving. De data blijft binnen de eigen tenant van de organisatie en zal nooit worden gedeeld met de publieke versie van OpenAI. Dit betekent dat je met een gerust hart gevoelige informatie kunt verwerken zonder zorgen over privacy en beveiliging.

ChatGPT specifiek voor jouw bedrijf – een veilig alternatief

De voordelen van dtnext’s ChatGPT-app

Alles wat je kunt doen met ChatGPT, kun je ook doen met onze private versie, en zelfs meer. Koppel de app bijvoorbeeld aan een SharePoint-bibliotheek, waardoor je op een laagdrempelige manier toegang hebt tot alle interne handleidingen en documenten. Voer een zoekwoord in en krijg direct alle documenten te zien waarin dit woord voorkomt, met links om meteen naar de juiste documenten te gaan. Daarmee wordt informatie die normaal gesproken niet beschikbaar zou zijn in ChatGPT, nu eenvoudig ontsloten: simpel, doeltreffend en snel.

Transformeer werkprocessen met de ChatGPT-app

De use cases voor onze ChatGPT-app zijn vrijwel onbeperkt. Of het nu gaat om het structureren van je OneNote-notities, het ophalen van informatie uit duizenden interne documenten, of het ondersteunen van medewerkers bij hun dagelijkse taken — de mogelijkheden zijn eindeloos.

Copilot vs dtnext ChatGPT-app – de investering

Copilot rekent een maandbedrag van €30 per gebruiker. Daarnaast zijn Nederlandse Copilot-gebruikers op dit moment nog niet volledig tevreden over de Microsoft 365-integratie – zeker in combinatie met de hoge prijs voor een beetje extra AI. De dtnext ChatGPT-app kost slechts €18 per maand, plus eenmalige installatiekosten.
Daarbij biedt dtnext’s ChatGPT-app een veilige, efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die het maximale uit hun interne informatie willen halen zonder concessies te doen aan de privacy. Met de integratie in Microsoft 365 en de mogelijkheid om interne documenten en notities te structureren en op te halen, is deze app een onmisbare tool voor moderne organisaties.

Klaar om aan de slag te gaan met de dtnext ChatGPT-app?

Maak de overstap naar de dtnext ChatGPT-app en ervaar de voordelen van een veilige en efficiënte AI-oplossing binnen uw eigen bedrijfsomgeving. Neem contact op met Jan Frederik Kobus voor meer informatie.